Кичево Засекогаш! #2

Почитувани читатели на Kicevo.Mk, ви пренесуваме уште две нови песни од третата книга од Зоран Стојаноски од трилогијата за Кичево,

Read more

Одблиску со Маја Арминовска, основач на клубот на писатели во Кичево

Писателката Маја Арминовска е родена во 1985 год. во Битола каде завршила средно медицинско училиште во Д.С.М.У. ‘ Д-р Јован

Read more

Кичево Засекогаш!

Ниеден кичевчанец (особено оние кои се надвор од Кичево) не останаа рамнодушни на песните на Зоран Стојаноски – Челентано. Легендарните

Read more