Звонко Танески извран за почесен член на словачкиот ПЕН центар

Македонскиот поет, критичар, есеист, преведувач и универзитетски професор Звонко Танески е неодамна избран за почесен член на словачкиот ПЕН центар.

Read more

Ивана Поповска – Писател, новинар, хуманист

Би набројувала до бесконечност, бидејќи оваа млада девојка ги заслужува сите тие епитети кои се составен дел од нејзиниот живот.

Read more
Exit mobile version