Правниот факултет од Кичево бара наставник и асистент

Правниот факултет од Кичево вработува асистент и наставник на определено време. Наставникот ќе биде ангажиран во научната област „Криминологија”, додека

Read more

„Мирисот на огнот“ од кичевчанецот Никола Илијоски добитник на награда за најдобар расказ

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола ги објави наградените автори кои учестуваа на Конкурсот за краток расказ на слободна тема. Конкурсот и наградата

Read more

Иванов во Кичево:Србија и Грција сакаа да ја поделат Македонија

Претседателот Иванов пред студентите на Правниот факултет одржа предавање на тема Владеење на правото. По исцрпното предавање на претседателот, следуваа

Read more

ФОТО: Претседателот Ѓорге Иванов во посета на Кичево

Претседателот на Република Македонија, Др. Ѓорге Иванов денес беше во посета на Кичево. Иванов беше пречекан од градоначалникот Благоја Деспотоски,

Read more

Доделени првите дипломи на Правниот факултет во Кичево

Министерот за образование и наука, м-р Панче Кралев, денес 12.12.2012 година присуствуваше на доделувањето на дипломите на првата генерација дипломирани

Read more

Кралев на доделување дипломи на Правниот факултет во Кичево

Министерот за образование и наука Панче Кралев денеска ќе престојува во посета на Кичево. Кралев ќе присуствува на свеченото доделување

Read more

Правниот факултет во Кичево запиша 50 постдипломци

Од оваа академска година, паралелно со тригодишните додипломски студии на Правниот факултет во Кичево, првпат се запишани и 50 студенти

Read more
Exit mobile version