Ќе се субвенционираат 75 % од ратата и учеството за „Купи куќа, купи стан“

Владата одлучи дополнително да ги подобри условите за користење на кредити за куќи од проектот „Купи куќа, купи стан“. Досега,

Read more

ОУ „Кузман Јосифовски-Питу“ координатор на европски проект

Проектот на ОУ „Кузман Јосифовски-Питу“ од Кичево е еден од 44-те наградени од Академијата на основни и средни училишта во

Read more

Обука за добро владеење во областа на животната средина

Претходната недела во Кичево се одржа обука за добро владеење во областа на животната средина на локално ниво и развивање

Read more