Промовиран дел од творештвото на Славко Крстевски

Пред голем број претставници на јавниот живот на општината, љубители на пишаниот збор, лични и семејни пријатели, беа промовирани најновите

Read more

Заробувачите на смртта ви претставуваат: „Морбидизам“ и „Креатури на смртта“

На 21 септември во Центарот за култура во Кичево ќе се случи интересен настан: Промоција на збирката на кратки раскази

Read more

Промоција на романот „Ања“ – првенче на Оливера Ширговска

Во среда, 17 јули, во просториите на НУЦК „Кочо Рацин“ ќе се одржи промоцијата на романот „Ања“ од Оливера Ширговска.

Read more

ФОТО: Вечерва Кичево беше обединето, нема простор за поделби

Вечерва во преполната нова спортска сала „Христо Узунов“ беше презентирана програмата на кандидатот за градоначалник на Кичево, Благоја Деспотоски –

Read more

Промоција на краткометражниот филм „Барајќи го човекот“

Краткометражното кичевско филмче „Барајќи го човекот“ од Благојче Наумоски – Бане, конечно ќе ја доживее својата промоција. Промоцијата е закажана

Read more

„Мадам“ Олбрајт си заработи кривична за ширење на расна нетрпеливост

Откако активисти ја извадија од контакт на промоција на нејзината книга во Прага нарекувајќи ја „Крвава баба“, популарната „мадам Олбрајт“

Read more