ФОТОГАЛЕРИЈА: Прослава 22 години независна Република Македонија

Концерт по повод 22 години независна Република Македонија – 8 септемцри 2013, плоштад Карпошово Востание, Скопје.

Read more

Организиран автобуски превоз од Кичево, М. Брод, Дебарца, Демир Хисар за Крушево на Илинден

Во чест на 110 години од кревањето на Илинденското востание, ќе има организиран превоз од Кичево за прославата во Крушево.

Read more

КУД „Нико Пусоски“ слави 65 години постоење

Чуварите на македонската народна песна и игра од Кичево и кичевско, КУД „Нико Пусоски“ деновиве одбележуваат 65 години постоење, јубилеј

Read more

Деспотоски: Денешното чествување е доказ за нашата доследност во почитувањето на вредностите

Кичево денеска го слави својот патронен празник – 11 Септември. На свеченоста, што се одржа  на градскиот плоштад, пред присутните граѓани

Read more

Кичево го прославува Денот на ослободувањето

По повод 69 години од првото ослободување на Кичево, Општина Кичево пред платото на Домот на културата Кочо Рацин организира

Read more
Exit mobile version