10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес,

Read more

Проблеми со спроведување на рамковниот договор во општини со градоначалници Албанци

Во Собранието се одржа надзорна расправа за процесот на децентрализација. Во текот на расправата пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Харалампие Шокароски праша

Read more