„Мирисот на огнот“ од кичевчанецот Никола Илијоски добитник на награда за најдобар расказ

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола ги објави наградените автори кои учестуваа на Конкурсот за краток расказ на слободна тема. Конкурсот и наградата

Read more

Резервна татковина

Си бил еден Исмаил, најпрв фудбалер во градот под Пониква. Жилав, пргав, не многу крупен. Како што се пробиваше и

Read more