Рехабилитација на патниот правец „Преку Турла“ можност за развој на голем регион

Постарите жители на кичевско го помнат преминот „Преку Турла“. Тоа е стариот пат кој од Кичево се одело за накај

Read more

Нов земјотрес го потресе југозападниот регион

Апаратите на Сеизмолошката опсерваторија при Природно- математичкиот факултет во Скопје, синоќа во 23 часот и 57 минути, регистрираа земјотрес. Земјотресот

Read more