Реконструкцијата на патот Гостивар – Кичево ќе заврши до крајот на август

Реконструкцијата на патот Гостивар – Кичево треба да заврши до крајот на август годинава, а на патот  кон Тетово наредните 20 дена,

Read more

Реконструирана фасадата на најстарото училиште во Демир Хисар

40 илјади евра за целосно заменување на надворешната и внатрешната столарија, 60 илјади евра за целосна реконструкција на санитарниот јазол

Read more

ФОТО: Се заокружува реконструкцијата на главната улица во Кичево

По неполни 12 месеци завршува реконструкцијата на главната улица во Кичево. Така што деновиве се става завршниот слој асфалт на

Read more

Финишира втората фаза од реконструкцијата на главната улица во Кичево

Деновиве се очекува да се заокружат работите на реконструкцијата на главната улица во Кичево, во делот од градскиот плоштад до

Read more

Кичево сепак ќе задржи дел од легендарната калдрма

Целосната реконструкција на главната улица во Кичево сепак ќе задржи дел од стариот белег бидејќи во средиштето на градот ќе

Read more

Отежнат сообраќај на Стража, во сила забрана за камиони и автобуси

На патниот правец Гостивар – Кичево на 1,5 километар пред планинскиот превој Стража се уште важи забраната за движење на

Read more

Напредок добива нови пресоблекувални

Паралелно со остварените резултати во есенскиот дел од сезоната, кои Напредок го промовираа во еден од претендентите за евросцената, кичевскиот

Read more

Во Кичево ќе се реконструираат повеќе староградски куќи

Со проектот на Владата на Република Македонија за реконструкција на фасади на објекти низ Републикава,по подолг период во Кичево ќе

Read more

Технома 2012: Преку енергетска ефикасност до заштеда за компаниите

Македонските компании имаат можност да заштедат до 6 милиони евра годишно од сметките за електрична енергија. Тоа им го овозможува поставувањето контактори со

Read more

ФОТО: Фотографии од еден од откриените бунари

Пред малку добивме неколку фотографии од еден од откриените бунари кој се наоѓа кај поштата. Иако слабо се гледа, сепак

Read more
Exit mobile version