Студија за можностите за загревање на Кичево од ТЕЦ Осломеј

Општината Кичево греењето на населението и деловните субјекти треба да го бара преку изградба на нова топлана и градска цевоводна

Read more

РЕК Осломеј зимава ќе добие 200.000 тони јаглен од Битола

Според долгорочните планови на ЕЛЕМ и РЕК „Осломеј“, уште пред четири години започнале подготовките за отворање нов рудник во локалитетот

Read more

Другово под 80 сантиметри снег, остечени повеќе села

Снегот кој непрекинато паѓаше повеќе од 16 часа, им создаде големи проблеми на жителите во друговска општина. Висината на снежната

Read more

Пуштен нов систем за отпепелување во РЕК „Осломеј“

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска официјално го означи почетокот на работењето на новиот транспортен систем за

Read more