ФОТОГАЛЕРИЈА: Чествување на Мала Богородица во манастирот Пречиста

Мноштво луѓе од Кичево и од цела Македонија присуствуваа на синоќешниот народен собир и литургија по повод празникот Рождество на

Read more

ФОТО: Вечерва во манастирот Богородица Пречиста се собра народ за Мала Богородица

Традиционално, вечерва во манастирот Света Богородица Пречиста се собра народ во чест на празникот Рожденство на Пресвета Богородица – Мала

Read more

Денес е Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако

Read more
Exit mobile version