Турците повторно се интересираат за демирхисарското железо

Четиричлена турска стопанска делегација предводена од нашиот амбасадор во Република Турција, Горан Тасковски, за неполна една година повторно дојде во

Read more

Рудникот „Стогово“ доби концесионер

Фирмата Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје е новиот концесионер за рудникот за манган „Стогово“, крај Кичево. Министерот за економија Ваљон

Read more

Пропадна и последниот тендер за рудникот Тајмиште

Иако од„ АД Тајмиште“ очекуваа како најдобри понудувачи да го добијат под концесија рудникот за железо Тајмиште, сепак тендерот од

Read more

Денес се отвораат понудите за рудникот Тајмиште

По откажувањето на турската компанија „Курум Холдинг“ од концесионерството на рудникот за железо Тајмиште денеска се отвораат доспеаните понуди на

Read more