Првото училиште на македонски јазик заборавено од државата

Од училиштето во селото Подвис, Кичевско, каде што првпат се одвивала настава на македонски јазик, во септември 1943 година, на

Read more

ФОТО: Грдата страна на Кичево – Китиното кале #2

Некогаш убаво уреден парк со зеленило, клупи, осветлување, патеки, споменици… денес жална слика на она што било некогаш. Китиното кале

Read more
Exit mobile version