Велосипедистите организираат 40 натпревари за годинава

За разлика од претходните неколку години па и децении, Велосипедската Федерација на Македонија за прв пат годинава ќе организира дури

Read more

Либерализација на постапката за регистрирање домени

Постапката за регистрирање домени  ќе се олесни преку воведување систем на регистрари со што ќе се либерализира  пазарот. Со тоа, покрај кај Македонската академска истражувачка

Read more

Феноменот Кичево на две тркала

Кој можеше да претпостави дека токму во нас кичевчани лежела толкава страст за педалање? Па можеби и не е за

Read more