Утре: Литургија и промоција на монографија за манастирот Света Богородица Пречиста

По празникот посветен на Свети Пророк Илија, Илинден, и на Светите Преподобни Пречистански Маченици, Пајсиј, Евнувиј и Аверкиј, во манастирот

Read more

Чудотворната Литиска икона од манастирот Света Богородица Пречиста-Кичевска

Подемот на манастирот Света Богородица – Пречиста  продолжува и во XVII век, кога, откако била претходно запалена (1558 година) за

Read more