Честит Петковден

Денес православните верници го празнуваат верскиот празник посветен на Света Параскева (Петка) – Петковден. Овој ден е семејна слава на

Read more

Џума (Султан Бајазид) џамија – Црква Света Петка во Кичево

Преданието за постоење на црква Света Петка на местото или во близина на денешната Џума Џамија (Султан Бајазид) е едно

Read more
Exit mobile version