1000 години Охридска Архиепископија, промотивно видео и програма за одбележувањето

Со Свечена академија во присуство на членовите на Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиепископија предводени од

Read more

Кичевчанка е најдобриот студент на Битолскиот универзитет!

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ од Битола со свечена академија го одбележа патрониот празник. Во рамките на академијата за оваа година за

Read more

Денес е Свети Климент Охридски, патронот на Македонија

Во Македонија денеска се одбележува Денот на Св. Климент Охридски. Овој празник шеста година е државен празник, со кој се

Read more