Напомош Свети Никола, архиепископ Мирликиски

Зaштитник на патниците и на морепловците Многу македонски семејства за свој домашен заштитник го имаат св. Никола и неговиот ден

Read more

ФОТО од црквата Свети Никола во Вранештица во која денес се случи невообичаен феномен

Денешниот ден, Духовден, долго ќе остане запаметен во меморијата на вранештичани. Откако утрото поставија блокада со жив ѕид со цел

Read more

Храмот каде заедно се молат Православни и Муслимани

Дојдоа доцна навечер, ми рекоа дека имаат голема мака бидејќи нивниот шестгодишен син не може да зборува. Откако е роден

Read more

Кичевската народна легенда за Свети Никола

Свети Никола (Свети Николај Мирликијски) е еден од најчесто празнуваните светци помеѓу Христијаните. Неговиот култ се има длабоко вкоренето во

Read more