ФОТО: Срамно однесување на Обама на погребот на Нелсон Мандела

Претседателот на САД, Барак Обама, премиерот на Велика Британија, Дејвид Камерон и данската премиерка Хеле Торнинг Шмит, си направија по

Read more

ФОТО: Александар Македонски насликан на куќа во Кичевско од пред 102 години

Она што на многумина кои не се оттука им е во најмала рака „сензационално“, за овдешниот народ е секојдневие, традиција.

Read more

ФОТО: Македонец од Кичево од 1903 година во руски весник

„Македонецот од Кичево, Битолски вилает“. Вака гласи описот на една слика од рускиот весник „Весник и библиотека за самообразование“ од

Read more