Бранителот од Кичево Миле Гиноски доби спомен обележје

На 23 јули, денот кога Миле Гиноски – Гина во кризната 2001 година, беше убиен  кај селото Рибница дебарско, откриено е

Read more

Посетено спомен обележјето на Лопушник каде загина Коста Солев Рацин

Денес, 13 јуни, денот кога пред седум децении под мистериозни околности загина големиот македонски поет и револуционер Коста Солев Рацин,

Read more