Отворените терени во Кичево летово останаа во темнина

За разлика од претходните две лета, кога во овој период од годината блескаа рефлекторите на спортските терени во кругот на

Read more

Наташа Коцевска се подготвува да стане доктор на науки

Паралелно со спортот, нашата ракометна интернационалка Наташа Коцевска успешно чекори и во академската сфера. Покрај успешните настапи за повеќе германски

Read more

Се гради спортско игралиште во населбата Горица

Современ спортски терен ќе никне во населбата Горица. Инвеститор е Општина Кичево. Градежните работи се започнати од пред неколку денови.

Read more

Првата фудбалска топка и првиот фудбалски клуб во Кичевско

Ако некој било кога се запрашал кога првпат кичевчани заиграле фудбал, овој напис ќе му го даде одговорот. И малку

Read more

Руски велосипедисти импресионирани од Кичево

На 9 септември оваа одина во посета на Кичево како гости на велосипедскиот клуб „SpeedBike“ дојдоа двајца велосипедисти од Новосибирск,

Read more

Новак Ѓоковиќ доаѓал од нецивилизиран дел од светот?

Ако немате слушнато за најглупавиот новинарски текст во последните неколку векови, тогаш продолжете со читање. Со дрзок и навредлив текст

Read more