Саемот за мед прераснува во Меѓународен саем за Земјоделие и енергетска ефикасност

По минатогодишниот„ Саем за мед „кој за прв пат минатата година се одржа во Кичево, истиот годинава прераснува во реномирана

Read more

ФОТО: Како се празнуваше Велигден низ Православниот Христијански свет

Православните Христијани викендов го прославија Велигден (или Светата Пасха) ширум светот. Православните верници веруваат дека Пасхата е најстарата и најважната

Read more

Трета фаза од проектот на ACES – Нови искуства и вечни пријателства

Во периодот од 7-10 Март 2013 година учениците од ОУ.„Кузман Јосифоски –Питу „-Кичево беа гости во соседна Р.Србија . ОУ.„Свети

Read more

Ученици од ОУ „Кузман Јосифоски-Питу“ гостуваат во Р. Србија

Во рамките ма меѓународниот проект ACES „ Заедно ја креираме, избираме и градиме својата иднина“ дружењето и меѓународната соработка која

Read more

ФОТО: Срби провоцираа со грчко знаме на македонската химна

Нова провокација на натпревар кога игра македонска репрезентација. Српски навивачи развеаја грчки знамиња додека се интонираше македонската химна во Ниш.

Read more

Заврши „АCES 2012“ во Кичево

Заврши проектот „Заедно ја избираме, креираме и ја создаваме нашата иднина“ организирано од ОУ „Кузман Јосифовски-Питу“, а во рамките на

Read more

Хитлер полуде кога дозна дека Србија изгубила од Македонија

Србите си направија добра шега на сопствена сметка. Видеово, кое е по којзнае кој пат искористено, доби нова димензија. Овој

Read more

Македонија – Србија прогласен за натпревар со висок ризик

Вечерашниот дуел од кфалификациите за СП 2014 помеѓу селекциите на Македонија и Србија е прогласен за натпревар од висок ризик.

Read more

100 години од почетокот на Првата Балканска Војна

Денес се набележуваат 100 години од почетокот на Првата Балканска Војна во која балканските држави Грција, Бугарија, Србија и Црна

Read more