Бојкот на наставата на тетовските средношколци кои учат на македонски

Учениците од сите четири години од тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ“ кои наставата ја следат на македонски јазик денеска ја бојкотираа

Read more

Демирхисарските средношколци добија наставна шума

На денот кога демирхисарските среношколци, нивните родители и наставниците ја одбележуваат 140 годишнината од раѓањето на својот патрон, Крсте Петков

Read more

Се доделуваат 400 стипендии за средношколци. Аплицирајте

Владата на Република Македонија доделува 400 стипендии за социјална подршка на ученици од јавните и приватните средни училишта во Република

Read more

Над 160 кичевски средношколци немаат превоз, од општината недостапни за одговор

И по еден месец средношколците од Лисичани, Вранештица, Челопеци, Староец и Пласница се оневозможени да ја посетуваат наставата во средното

Read more