За многу години Свети Василиј Велики

Според Јулијанскиот календар кого го користи и нашата Македонска Православна Црква денеска е 1 jaнуари и се слави Обрезание Господово

Read more

ФОТО: Василица во Кичево

Кичево. Василица. Василичарскиогнови. Најблиските околу огнот. Топла ракија, песна, мевце, гости од други населби. Ај на другион огон. Пламен дури

Read more