152 години од објавувањето на Зборникот на Миладиновци

Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга денеска го одбележува патрониот празник – 152 години од излегувањето на Зборникот на

Read more

Магистралниот пат низ Кичево викендов со голема фреквенција

Продолжениот јунски викенд, голем број граѓани го искористија за да уживаат во убавините на Охрид и да го направат своето

Read more

Надзорна расправа за локалната власт и децентрализацијата

Примената на Рамковниот договор во Струга и Кичево и процесот на децнетрализација беше во фокусот на денепната надзорна расправа за локалната власт

Read more

Проблеми со спроведување на рамковниот договор во општини со градоначалници Албанци

Во Собранието се одржа надзорна расправа за процесот на децентрализација. Во текот на расправата пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Харалампие Шокароски праша

Read more

Отворен ден на „Зелен енергетски клуб“ – О.У. „Кузман Јосифоски – Питу“ од Кичево

Под покровителство на ЕВН – Македонија О.У.,,Кузман Јосифоски – Питу,, оваа година се изведуваше вториот степен на Проектот ,,Зелени енергетски

Read more

И струшкиот градоначалник Зијадин Села се пресметува со Македонците

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ–Струга со соопштение најостро реагира на постапката на новиот градоначалник Зијадин Села, кој, како што наведуваат оттаму, од самиот

Read more

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ отворени за соработка во Кичево

Претставници на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во одделни изјави попладнево изразија подготвеност за соработка во Кичево, Струга, Долнени и Брвеница. Игор

Read more