Кичевските училишта сега останаа и без струја

Продолжува голготата на основците во две од трите основни училишта во Кичево. Од вчера е исклучена струјата во основните училишта

Read more

Во Порече ќе се градат четири соларни електрани

Во наредните две години кај селото Инче бродско е најавена изградба на четири соларни електрани, кои ќе имаат вкупно инсталирана

Read more

Повеќе села во Кичевско неколку дена без струја

Неколку села општина Другово, Вранештица, Осломеј и Зајас неколку дена се оставени без струја. Во Цер, Црско, Прострање, Белица, Малкоец,

Read more

Технома 2012: Преку енергетска ефикасност до заштеда за компаниите

Македонските компании имаат можност да заштедат до 6 милиони евра годишно од сметките за електрична енергија. Тоа им го овозможува поставувањето контактори со

Read more