Водици во Кичево и Кичевско 2015 (фото, видео)

Празникот Водици повторно не собра на прадедовските огништа. Кај и да си, за Свети Јован во Кичево да си. Оттаму

Read more

Стари гатанки и умотворби од Кичевско од пред повеќе од 100 години (2)

Продолжуваме со објавување на стари гатанки и умотворби од Кичево собирани од јероѓаконот Јосиф од манастирот Света Богородица Пречиста. Тој

Read more

ФОТО: Како се прославија Водици низ Кичево и Кичевско! [2014]

Ако викаат: „За Божиќ кај и да си, дома да си“, во Кичево тоа важи и за Водици. Останало аманет

Read more

ВИДЕО: Тале Бацката, Рок легендата од Кичево кому годините не му можат ништо!

Тој е жива легенда, енциклопедија за едно славно време на првите кичевски рокери. Ја живее седмата деценија од животот, ама

Read more

На 1 септември стартува проектот „Дисперзирана клиника”

На 1 септември стартува проектот „Дисперзирана клиника”, со кој еминентни и веќе докажани доктори од здравствените установи од Скопје и Охрид ќе

Read more

Сонцето од Вергина на кокошкино јајце од с.Тајмиште

Вчера семејството на Горан и Силвана Антески од село Тајмиште кичевско, го добија најубавото јајце од своите кокошки, кога една

Read more

ФОТО: Како се прославија Водици 2013 низ Кичево и Кичевско! Празник за очи и душа!

Празник за очи и за душа! Разни села, слични обичаи. Само и само во Кичево. Нашето наследство, нашето богатство. Ден

Read more

Пропадна и последниот тендер за рудникот Тајмиште

Иако од„ АД Тајмиште“ очекуваа како најдобри понудувачи да го добијат под концесија рудникот за железо Тајмиште, сепак тендерот од

Read more
Exit mobile version