Најавена нова инвестиција во Кичево со 800 вработувања

Во кичевската технолошко-индустриска зона покрај постоечката фабрика на Џојсон (поранешна КСС) со градба ќе започне нова фабрика чие име засега

Read more

ПОТВРДЕНО: Автомобилска компанија влегува во Кичево!

Идниот месец своето влегување ќе го објави компанија од областа на автомобилската индустрија. Тоа ќе биде браунфилд инвестиција во Кичево

Read more

Почнува со градба технолошко-индустриската развојна зона „Кичево“

Поттикнување на локалниот економски развој, трансфер на технологии и вештини на работната сила, зголемување на конкурентноста на локалните компании и зголемен извоз

Read more