Роденденот на Тоше ќе биде одбележан со крводарителска акција

Фановите на Тоше Проески во соработка со Црвениот крст на Република Македонија, традиционално и оваа година ќе организираат крводарителска акција

Read more

Тоше Проески, момчето од „провинција“ по кого заплака цела Македонија

Се сеќавам на утрото истиов ден пред 6 години. Беше околу 8.20. Одев на факултет. Во таксито нон стоп свиреа

Read more

Сонот на мајката на Тоше Проески каде и била претскажана неговата смрт

– Kога мајка ми Домника имала 17 години, на празникот Преображение на сон и се појавил човек во помлади години,

Read more

Со нова песна и албум ќе се одбележи роденденот на Тоше Проески

На денешен ден, пред 32 години е роден Тоше Проески. Неговиот роденден ќе биде пригодно обележан во неговото Крушево, во

Read more

Крводарителска акција на роденденот на Тоше Проески

На роденденот на Тоше Проески (25 јануари) во организација на Интернационалниот Тоше Проески Фан Клуб Форум и Цревен Крст на

Read more

Ќе се трча петтиот ултрамаратон за Тоше Проески

Фондацијата „Тоше Проески“ заедно со Фан клубот на Тоше го припремаат петтиот Ултрамаратон за Тoше, од Нова Градишка – Република

Read more

Крводарителска акција во чест на Тоше Проески

Интернационалниот фан клуб на Тоше Проески во соработка со Црвениот Крст на град Скопје поддржани од Фондација Тодор Проески, организираат крводарителска

Read more

Ѕвездено небо во спомен на Тоше Проески

На 5. октомври 2012, денот кога пред 5 години македонската ѕвезда Тоше Проески го одржа легендарниот последен концерт на стадионот

Read more