Водици во село Ижишта

Ден Божји 18 – ти Јануари, Водопос, почеток на Водици. Ноќта на премин од 17 во 18 – ти после

Read more

ФОТО: Василица во Кичево

Кичево. Василица. Василичарскиогнови. Најблиските околу огнот. Топла ракија, песна, мевце, гости од други населби. Ај на другион огон. Пламен дури

Read more

„Костенијада 2012“ во Македонски Брод

Во Македонски Брод, утре, по осми пат ќе се одржи традиционалната културна манифестација „Костенијада-2012“.Место на случување ќе биде центарот на

Read more