Во Демир Хисар се одржа трибина за Брсјачката буна

Брсјачката буна беше предвесник на националното освестување на Македонскиот народ и основањето на ВМРО. Следствено на тоа, Брсјачката буна е

Read more

Владо Полежиноски – Силен македонист неправедно маргинализиран во историјата

Во центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево се одржа научна трибина на тема „Сто години од раѓањето на д-р

Read more

Одржана трибина за загадувањето на Треска и нејзините притоки

Во петокот во просториите на основното училиште „Д-р Владимир Полежиноски“ се одржа трибина на тема: „Деградација на екосистемот на реката

Read more
Exit mobile version