Турците повторно се интересираат за демирхисарското железо

Четиричлена турска стопанска делегација предводена од нашиот амбасадор во Република Турција, Горан Тасковски, за неполна една година повторно дојде во

Read more

Обама во трка за кичевскиот совет

Идавер Реџепоски – Обама, кој од 2009 година е советник во Општина Кичево од независна листа, стана херојот на Ромите

Read more

ТЕМА: Избирачките одбори во Кичево за Локалните избори 2013

Изминатите неколку дена актуелна беше темата посветена на Избирачките одбори во Кичево за престојните Локални избори во 2013. Оправдано, после

Read more

Канонизирани 40-те битолски маченици

Со голем народен собир во Битола, Македонската православна црква, со свечена божествена литургија во црквата Свети Великомаченик Димитрија ги канонизира

Read more