Творештвото на Омер Калеши низ слики

Вчера пишувавме накратко кој е Омер Калеши. Денес ви претставуваме мал дел од неговото огромно творештво. Се надеваме дека еден

Read more

Омер Калеши – кичевчанецот – граѓанин на светот

„ Старамајка ми беше Македонка и од мајка ми ја се македонски су учел. Татко ми беше Албанец. Ја су

Read more

Резервна татковина

Си бил еден Исмаил, најпрв фудбалер во градот под Пониква. Жилав, пргав, не многу крупен. Како што се пробиваше и

Read more