Денес е Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица

Денес се прославува еден од најголемите христијански празници Успение или Воскресение на Пресвета Богородица, меѓу народот позната како Голема Богородица.

Read more

Голема Богородица – 28 август, неработен ден за православните верници

Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица (28 август), ден среда, е неработен ден за верниците од православна вероисповед во Република

Read more