10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес,

Read more

ФОТО: И Али Ахмети „си метна пушка малихера“ за денешниот митинг во Кичево

Пред неколку часови се појави и овој повик и тоа на Facebook страната на ДУИ. По Фатмир Дехари, еве го

Read more

ФОТО: Урнат билборд на кандидатот Деспотоски и уште неколку уништени

Вчера во вечерните часови урнат е рекламен билборд на кандидатот Благоја Деспотоски – Ташко, а уште неколку се уништени со

Read more

Фатмир Дехари и официјално кандидат за градоначалник на Кичево од ДУИ

ДУИ ги отвори картите за Кичево. Како што и се шпекулираше неколку месеци, од вчера и официјално сегашниот градоначалник на

Read more