Оваа сабота: #КАЛЕФЕСТ 05!

Во сабота, 24 август, во Кичево по петти пат се одржува минијубилејното издание на добропознатиот фестивал на современа музика и

Read more

КУД „Бисер” со грст награди од фестивалот „Пеце Атанасоски“ во Прилеп

КУД „Бисер” Кичево со грст награди се врати од триесет и деветтиот фестивал на изворни инструменти и песни „Пеце Атанасоски“,

Read more

ФОТOГАЛЕРИЈА: Свечено отворен шестиот по ред Меѓународен фестивал „Д-р.Владимир Полежиноски“

  Во големата сала на Центарот за Култура „Кочо Рацин“, вчеравечер беше свечено отворен шестиот меѓународен фолклорен фестивал „Д-р. Владимир

Read more