На ФИНКИ отворен прв Регионален центар за социјални иновации во Македонија

На Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) денеска беше потпишан меморандум за отворање „Регионален центар за социјални иновации“. Центарот

Read more

Македонија доби уште еден суперкомпјутер

Суперкомпјутерот беше презентиран на бизнис заедницата и неговите можности за употреба во индустријата и науката. – Идејата е преку реални 

Read more