Поранешните фудбалери на Напредок Глишиќ и Митрески, шампиони на Грузија и Азербејџан

Дека Напредок отсекогаш бил расадник на големи фудбалски имиња, најдобра потврда се  Дарко Глишиќ – Динамо Тбилиси и Игор Митрески-Невчи

Read more

ФОТО(И)СТОРИЈА: Најстарата фотографија на кичевските фудбалери

Потекнува од 1928 година. Ова досега е најстарата позната фотографија на кичевските фудбалери. Настанала само четири години откако во Кичево

Read more