Моштите на Свети Никола пристигнаа во Битола

Во Битола попладнево се одржа литија по повод пристигнувањето на моштите на Свети Николај Мирликијски – Чудотворец во градот. Моштите

Read more

Воскреснува Светиклиментовиот универзитет на Плаошник

Градежните фирми „Митан-пром“ од Охрид и „МЗТ-инженеринг“ од Битола вчера гизапочнаа градежните активности од проектот за возобновување на Светиклиментовиот универзитет

Read more