Египет: Христијаните го напуштаат Синај

Цели семејства коптски христијани ги напуштаат своите домови во Синај затоа што се плашат за своите животи откако добија смртни

Read more

Петте средновековни цркви во Кичево

Малку позната, но доста интересна е историјата на нашиот град. Многу малку се знае за староградските обележја од кои денес

Read more