Наскоро драмска премиера во Центарот за култура во Кичево

По подолг период љубителите на драмската уметност во Кичево, ќе можат да присуствуваат на една драмска премиера. Се работи за

Read more

Илинденските настани во кичевијата низ фотографии и документи

Во фоајето на Центарот за култура во Кичево а по повод двата Илиндени, поместена е изложба на фотографии и документи

Read more

Јубилеен концерт на КУД Бисер – Кичево

Културно уметничкото друштво „Бисер“ од Кичево кое надалеку ги промовира македонскиот народен мелос од Кичевско и Македонија деновиве имаат добра

Read more

Велигденски концерт на КУД „Рацин“ од Кичево

Културно-уметничкото друштво „Рацин“ од Кичево утре, петок, ќе го одржи традиционалниот Велигденски концерт. Играорците пред кичевчани ќе се претстават со

Read more

Кичево ќе добие кино иднава година

На прес конференција на директорот на филмскиот фонд, Дарко Башески, беше најавено дека повеќе следнава година повеќе сали низ државата

Read more