МПЦ дозволи богослужба на албански јазик

На барање на православните Албанци во Македонија, Македонската православна црква – Охридска архиепископија  одобри во црковните храмови да можат да се одржуваат

Read more

Се собираат донации за обнова на црквата „Св. Спас“ во Владимирово

Иницијативниот одбор за обнова на опожарената црква „Св. Спас“ во Владимирово на синоќешниот собир со жителите од селото ги договори

Read more

На родното село Премка, Цветан Наумоски му подари нова камбанарија

Цветан Наумоски од Кичево, на родното село Премка му подари нова камбанарија , која беше завршена во месец август. –

Read more

СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

Скандалозно видео се појави на социјалните мрежи во кое јасно се слуша како оџата од село Октиси ги повикува муслиманските

Read more

ФОТО: Стеблата од дворот на кичевската црква отидоа во историјата

Оправдано или не, но денес во кругот на црквата Св. Петар и Павле беа пресечени боровите стебла. Иако стеблата беа

Read more

Денес е Петровден – Празник на врховните апостоли

По примањето на Светиот Дух апостолите се растуриле по светот за да ја проповедаат светата Христова вера. На тој план

Read more
Exit mobile version