ФОТО од црквата Свети Никола во Вранештица во која денес се случи невообичаен феномен

Денешниот ден, Духовден, долго ќе остане запаметен во меморијата на вранештичани. Откако утрото поставија блокада со жив ѕид со цел

Read more

Крвави солзи на иконата на Богородица за смртта на патријархот Максим

Бугарските медиуми вчера објавија дека од чудотворната икона на Богородица протекле крваво црвени солзи. Според балканското Атонско здружение Господ испратил

Read more

Чудото во Свети Димитрија продолжува. Светнаа уште две фрески

Според кажувањата на свештениците од црквата, пред дваесетина дена преку ноќ бил исчистен живописот кој се наоѓа пред олтарот на

Read more