Значењето на новите инфраструктурни проекти за Кичево – средба во регионалната Стопанска комора

Во канцеларите на Регионалната комора со седиште во Кичево се одржа работна средбата на Заменик Министерот на Локална Самуправа, Ѓорѓија Сајкоски

Read more

Работна посета на Заменик министерот Ѓорѓија Сајкоски на општина Ресен

Заменик Министерот за Локална Самоуправа Горги Сајковски денес  беше во работна посета на Општина Ресен. Со својот домаќин Градоначалникот на

Read more

Заменик-министерот Сајкоски во посета на општина Маврово – Ростуше

Заменикот министер за локална самоуправа Горги Сајкоски и државниот секретар во Министерството за локална самоуправа, Билјана Цветановска Гугоска ја посетија

Read more

Заменик-министерот Сајкоски во посета на Гевгелија

Имплементацијата на развојните проекти во општина Гевгелија и тековните активности во остварувањето на функциите на органите на локалната самоуправа, беа

Read more

Заменик министерот Сајкоски присуствуваше на потпишувањето на меморандум за соработка

Македонско-бугарската стопанска комора и Североисточниот плански регион потпишаа Меморандум за соработка и реализицација на заеднички проекти во меѓуграничка соработка. Потпишувањето

Read more

Заменик – министерот Сајкоски на форум за климатски промени

Заменикот министер за локална самоуправа Горгија Сајкоски учествуваше на Форумот за проценка на локалнтата акција за справување со климатските промени.

Read more

Тркалезна маса за улогата на локалните власти

Претставници од министерствата, на локалните самоуправи и од граѓанскиот сектор денеска на тркалезна маса дебатираат за улогата на локалните власти во

Read more

Јанакиески: Изградбата на автопатот ќе го поттикне развојот на кичевскиот крај

При денешната  посета на Кичево, покрај пуштањето на патот за село Староец , Јанакиески оствари средба со заменик Министерот за Локакна

Read more

Заменик министерот Сајкоски во посета на општина Демир Хисар

Општината Демир Хисар денеска ја посети заменик министерот за локална самоуправа Ѓоршија Сајковски. За време на неколкучасовниот престој во Демир

Read more

Заменикот министерот Сајкоски во посета на општина Вевчани

Заменикот министер за локална самоуправа, Ѓоргија Сајкоски ја посети општина Вевчани. На состанокот со градоначалникот Цветомир Угриноски, заменикот министер се

Read more
Exit mobile version