Лустрирани уште тројца соработници од кичевско

Комисијата за верификација на фактите на денешната седница разгледуваше седум предмети за кои ги усвои и извештаите. За две лица

Read more

Кичевскиот војвода Симеон Савев – Нинев

Војводата Симеон Савев – Нинев е роден на 15.01.1841 година во село Јагол Доленци (општина Осломеј), Кичевско Македонија –  починал

Read more