Се зголемува минималната плата од јануари 2015 година

Од јануари 2015 се зголемува износот на минималната плата во Македонија. Владата планира и законски измени со кои се зголемуват

Read more

Започна божиќниот пост

За православните христијански верници кои се водат според стариот Јулијански календар денеска почнува шестнеделниот Божикен пост. Постот ќе трае 40

Read more