Кичевските извидници прославија 60 години од основањето на ИО „Мирко Милески“

Минатава сабота, извидниците на Извидничкиот одред „Мирко Милески“ организираа прослава по повод 60 години од работата на одредот. Прославата беше

Read more

152 години од објавувањето на Зборникот на Миладиновци

Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга денеска го одбележува патрониот празник – 152 години од излегувањето на Зборникот на

Read more

Јубилеен концерт на КУД Бисер – Кичево

Културно уметничкото друштво „Бисер“ од Кичево кое надалеку ги промовира македонскиот народен мелос од Кичевско и Македонија деновиве имаат добра

Read more