Кичевската ликовна колонија спои многу сродни души

Покрај многубројните ремек-дела создадени во изминатите дваесет години, на Интернационалната Кичевска ликовна колонија дружбата во куќата на уметноста на дел

Read more

„Бато“ од Калиопи е вистинска љубовна приказна од Кичево

Песната „Бато“ (Rodjeni) ја постави Калиопи на ѕвезденото небо. Поминаа повеќе од 25 години и ден денес никој не останува

Read more