Неверојатни #timelapse снимки од изградбата новиот Светски трговски центар во Њујорк

13 години после терористичкиот напад на кулите близначки на Светскиот трговски центар во Њујорк, вчера новата зграда беше повторно отворена.

Read more

Кичевчанецот Бла­гој­че На­у­мо­ски ќе из­ло­жу­ва во Њу­јорк

Ли­ков­ни­от умет­ник Бла­гој­че На­у­мо­ски-Ба­не по но­во­го­диш­ни­те праз­ни­ци ќе го има сво­е­то пр­во са­мо­стој­но прет­ста­ву­ва­ње во Њу­јорк, во га­ле­ри­ја­та МЦ. –

Read more

Средба Иванов – Обама

  Македонскиот претседател Ѓорге Иванов вчера во Њујорк имаше средба со американскиот претседател Барак Обама, јави дописникот на МИА од САД.

Read more

11 септември 2001 – Денот кој го промени светот

После терористичките напади на 11 септември 2001 година ширум цели во САД, светот повеќе не е ист. Сеуште се свежи

Read more